'Wat heb ik genoten van de stilte'

2 minuten leestijd

De Coronatijd heeft een grote invloed op onze vrije tijd. In crisistijden zien we soms duidelijker wat belangrijk is. Misschien kunnen we er zelfs iets uithalen voor de toekomst. Pasar gaat de komende weken op zoek naar vrijetijdsverhalen en –ervaringen. Vandaag laten we verpleegkundige Marina Smolders (62) aan het woord. 

actua
  • Uitstappen en vakanties

Wat is je favoriete vrijetijdsactiviteit tijdens de lockdown? Deed je dit ook al voor de lockdown?

Ik ben verpleegkundige en daarom heb ik niet meer vrije tijd dan voor de lockdown. Mijn vrije tijd vul ik met wandelen, fietsen en Karate. Maar ook de tuin kreeg meer aandacht.

Wat is het eerste dat je zal doen na de lockdown?

Een terrasje na een wandeling of fietstocht. Training in de dojo met de karateka's die ik reeds vele jaren ken.

Hoe ervaar je je vrije tijd in lockdown?

Er veranderde wat dat betreft niet zo veel als verpleegkundige, enkel de stilte. Wat heb ik genoten van de stilte !!!!

Heb je nieuwe manieren geprobeerd om contact te houden tijdens de lockdown? Zoja, hoe ervaarde je deze?

Elke avond heb ik karate training via ZOOM met karateka's van over de hele wereld.

Welk(e) voornemen(s) neem je mee uit deze periode?

De aandacht die ging naar de natuur moet blijven bestaan. Plots ging iedereen mekaar begroeten op staat.. het zou fijn zijn als dit zou blijven. Heb meer respect voor mijn collega's, maar ook voor mijn patiënten die tot de risicogroep behoren. Iedereen volgt goed de richtlijnen met veel begrip voor elkaar, dat zijn dingen die je bijblijven.

Wat hoop je dat in de toekomst in onze samenleving zal veranderen?

Meer aandacht naar natuur en vervuiling door lawaai. Ik heb jammer genoeg de indruk dat er niet veel gaat veranderen, de drukte naar het werk neemt iedere dag weer toe.

 

Wij zijn ook benieuwd naar jouw vrijetijdsverhaal. Deel je verhaal met ons en anderen. Heb je vragen, contacteer isabel.haentjens@pasar.be

Deel je verhaal met ons

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer