De best bewaarde geheimen van Duitsland

Ontdek #DuitslandDichtbij! Want ons buurland zit vol verrassingen. Na een vakantie in één van deze regio’s heb je het gevoel dat je er écht eens helemaal uit bent geweest.

Sprookjesachtige stadjes, koele bergmeren, wandeltochten door idyllische berglandschappen of gewoon heerlijk kuren in een van de vele thermale baden: kies wat jou op het lijf geschreven is. Heel actief of net heel ontspannen, veel cultuur of net 100% natuur, ontdek Duitsland dichtbij en laat je even meevoeren naar een andere wereld.

Ontdek meer #duitslanddichtbij

Welkom in Wiesbaden: adem in, adem uit… en relax

In de omgeving wachten wouden, weides, velden en rivieren op wandelaars en hikers. Maar ook midden in de stad geniet je van groen, want zowat een kwart van Wiesbaden bestaat uit bos.

Zelfs als je enkel een citytrip maakt, kom je hier op adem op heel wat groene plekjes of in parken als het Kurpark, het park in het Nerodal, het Henkellpark of het park rond het kasteel Biebrich. Ook de Rijn met haar uiterwaarden en oeverpaden ligt vlakbij. Die natuurlijke elementen dragen bij tot het aangename klimaat en de rustgevende uitstraling van de stad. Hier word je uitgenodigd om je pas te vertragen.

De mix van cityvibes en groen maakt Wiesbaden populair bij zowel citytrippers als outdoorliefhebbers. Wandelen, fietsen, inlineskaten, paardrijden, golf of watersport: actief zijn gaat hier vanzelf! Adem in, adem uit… en kies je ideale vakantie

Meer info

Natuurlijke schoonheid in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud met zijn uitgestrekte bossen, de heldere hoogtes en bergtoppen met prachtige vergezichten, keteldalen met mysterieuze meren en romantische valleien, is een geliefde vakantiebestemming. Hier bestaan ze nog, de bekende postkaartidylles: de eenzame boerderijen van het Zwarte Woud, meren om bij weg te dromen, stille hoogveengebieden en schilderachtige kloven.

Ben je hier met vakantie, dan speelt de natuur niet zomaar een bijrol, integendeel: de natuur gaat hier makkelijk met alle aandacht lopen. In het Zwarte Woud zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om de diverse landschappen met al je zintuigen te ontdekken.

Wijngaarden of bergtoppen, kloven of panoramapaden: even veelzijdig als het natuurlandschap van het Zwarte Woud is ook het bijna 24.000 kilometer lange wandelnetwerk. Honderden kilometers mountainbikepaden, singletrails en panoramische routes stelen het hart van ambitieuze vakantiefietsers. Maar dankzij drempelvrije fietspaden, ook geschikt voor kinderwagens, maken ook families hier ontspannen tochtjes. 

Meer info

Cultuur, gastronomie en véél outdooravonturen in Osnabrück

Een natuurpark dat dwars door de stad loopt: dat zie je alleen in Osnabrück, in de Duitse deelstaat Nedersaksen. In het natuurpark TERRA.vita vind je heel wat fijne bewegwijzerde wandel- en fietswegen. Zo voert de Hünenweg je eerst door de stad en dan verder door het natuurpark. De Hase-Ems-Tour is een meerdaagse fietslus, die de gelijknamige rivieren volgt en daarbij ook Osnabrück doorkruist.

De stad zelf is rijk aan levendige cultuurschatten. In het stadhuis werd meer dan 370 jaar geleden het einde van de Dertigjarige Oorlog (1618-1648) ondertekend, en daarmee werd ook de grondslag gelegd voor de toekomst van Europa.

Al meer dan 100 jaar produceert de Leysieffer Manufaktur de fijnste pralines. Proef de lekkere bolletjes en geniet van een wandeling door het charmante oude stadscentrum. In de kleurrijke huisjes met puntgevels zitten heel wat leuke winkels en ambachtslieden.

De gastronomische scène van Osnabrück is van topkwaliteit. Het Kesselhaus en Restaurant Friedrich kunnen allebei uitpakken met een Michelinster. Tip: reserveer zeker vooraf een tafel!

Bestel gratis de brochure ‘Actief door Nedersaksen’ op vakantieland-nedersaksen.nl/brochures  of download ze meteen zelf.

Meer info

Tussen maritieme flair en unieke cultuur: verken de Duitse Hanzesteden

Kronkelige steegjes, eeuwenoude tradities, indrukwekkende bakstenen gebouwen en massa’s maritieme charme: daaraan herken je de Duitse Hanzesteden. Er valt zoveel te beleven dat je bij elk bezoek opnieuw verrast wordt.

De oorsprong van de romantische Hanzesteden gaat terug tot de 12de eeuw. In die tijd verenigden de belangrijkste koopmans- en handelssteden zich in een verbond, waardoor ze heel welvarend werden. Daarvan getuigen ook vandaag nog steeds talrijke waardevolle monumenten. Vaak liggen knappe gebouwen – met Unesco-werelderfgoedlabel – vlak bij een imposante haven, en op elke straathoek is de geschiedenis en cultuur tastbaar.

De lijst met niet te missen steden is lang: van het bekende Lübeck en Rostock tot minder bekende, maar daarom niet minder interessante cultuurparels als Stralsund, Wismar of Bremen, waar je prachtige ontdekkingen wachten. Meestal liggen vlakbij ook de Noordzee of de Oostzee: ook natuurliefhebbers zitten er dus goed voor onvergetelijke belevenissen.

Meer info

 

Win een trip naar Freudenstadt

Maak kans op 2 nachten voor 2 personen in een tweepersoonskamer in het Best Western Hotel ‘Das Palmenhotel Schwarzwald’ in het centrum van Freudenstadt.

Het schilderachtige stadje ligt midden in het Zwarte Woud, in Baden-Württemberg. Uniek, de combinatie van natuurbeleving en cityvibes die je hier aantreft. In het hotel ontspan je na een boeiende vakantiedag dankzij het ruim aanbod aan wellnessbehandelingen.