Ontdek Gijón/Xixón: Een betoverende mix van erfgoed, cultuur en natuur!

Welkom in Gijón/Xixón, waar de charme van meer dan 5000 jaar geschiedenis samensmelt met levendige cultuur en ongerepte natuur. Duik in de pracht van pre-Romeins erfgoed, bewonder barokke paleizen en moderne kunstwerken in een stad doordrenkt van historie.

Culturele overvloed:

Het hele jaar door bruist Gijón/Xixón van culturele activiteiten! Laat je betoveren door voorstellingen in het Jovellanos-theater of ontdek vernieuwende evenementen in Laboral Ciudad de la Cultura. Mis de internationale flair niet tijdens het Filmfestival, Semana Negra of Danza Xixón. Ontdek jouw culturele passie op festivals zoals Antroxu, Semana Grande en het Natuurlijke Cider Festival. Muziekliefhebbers worden verwend met het Gijón Sound Festival, Metrópoli en het Internationaal Piano Festival.

Kustparadijs:

Verken een stad die uitkijkt over de Cantabrische Zee met 9 betoverende stranden, waaronder het wereldberoemde San Lorenzo Beach in het hart van de stad. De historische haven en de invloed van de zee geven Gijón/Xixón een uniek karakter. Geniet van activiteiten als surfen en zeilen, en proef de heerlijke gastronomie waar zeevruchten de boventoon voeren.

Gastronomisch avontuur:

Laat je smaakpapillen verwennen met de unieke fusion van Asturische gastronomie. Van traditionele gerechten zoals fabada en cachopo tot verfijnde zeevruchtenspecialiteiten en meer dan 40 soorten lokale kazen. Volg de 'Gijón Goloso'-route en ontdek de zoete verleidingen in de stad.

Natuurlijke pracht:

Ervaar de natuurlijke pracht van Gijón/Xixón, waar 80% van de gemeente wordt omarmd door groen. Verken schilderachtige paden langs de kust en rivieren, bezoek de Atlantische Botanische Tuin en bewandel de majestueuze paden van Monte Deva. Asturië's ongerepte kustlijn en beschermde landschappen, waaronder de Picos de Europa, maken Gijón/Xixón tot een natuurparadijs.

Actief avontuur:

Gijón/Xixón biedt een scala aan actief toerisme, van surfen en zeilen tot paragliden, golfen en fietsen. Ontdek wandel- en fietspaden rondom de stad, ervaar wereldklasse golffaciliteiten en fietsroutes naar schilderachtige vissersdorpen en betoverende stranden.

Wacht niet langer, ontketen jouw avontuur in Gijón/Xixón - waar erfgoed, cultuur en natuur samenkomen voor een onvergetelijke ervaring!