Saarland – Grenzeloos wandelen aan de Saar en de Moezel

2 minuten leestijd

Het Saarland ligt in het zuidwesten van Duitsland, dichtbij Frankrijk en Luxemburg. De prachtige landschappen en uitgestrekte wouden zijn een verkenning waard. Hier tref je drie grote natuurgebieden aan: het Unesco-biossfeerreservaat Bliesgau in het zuidwesten en het Natuurpark Saar-Hunsrück met het nationale park Hunsrück-Hochwald in het noordoostelijke Saarland.

reportage
  • Uitstappen en vakanties

Paden met prachtige panorama’s

(c) Marcus Gloger

Het Saarland is een van de knapste wandelgebieden in het Duitse middelgebergte. Al heel vroeg werden de wandelpaden hier aangelegd volgens de criteria van het Duitse Wandelinstituut.

Inmiddels halen natuurliefhebbers hier hun hartje op op zo’n 70 uitstekende wandelwegen, verzorgde lussen voor een hele of een halve dag wandelplezier. Je stapt hier op paden met prachtige panorama’s en uitstekende bewegwijzering, zodat je ontspannen kan genieten van het moois dat de natuur hier biedt: stilte, zachte bosgrond, uitgestrekte weiden, dalen en kloven, rotsen en beekjes.  

 

 

De Saar-Hunsrück-Steig: Avontuurlijke trektochten tussen Moezel, Saar, Trier en Rijn

(c) Kevin Ehm

Dwars over de Hunsrück loopt de langeafstandswandelroute Saar-Hunsrück-Steig, goed voor 410 kilometer door een fascinerend landschap. Je kijkt je ogen uit! De wijn- en rivierlandschappen aan de Saar, Moezel en Nahe zijn al indrukwekkend, maar wat dacht je van de dichtbeboste bergketens en bergkammen van het Hunsrück-middelgebergte? Smalle trekkingpaden geven je het gevoel helemaal weg te zijn van de bewoonde wereld.

Wil je tijdens je trektocht graag onder de nachtelijke sterrenhemel slapen, genieten van het ruisende woud of gewekt worden door kwetterende vogels? Dan is logeren op een tentplatform echt iets voor jou. De kampeerplaatsen van het nationale park liggen ver van de dorpjes, goed verstopt in het woud, maar via de wandelpaden zijn ze vlot bereikbaar.  

Meer info over de tocht

  • Totale lengte: 410 km
  • Vertrekpunt: Perl aan de Moezel
  • Van Perl naar Trier: 137 km (9 etappes tussen 12 km en 20 km)
  • Van Perl naar Boppard: 384 km (24 etappes tussen 12 km en 22 km)

Meer info op www.toerisme-saarland.nl/Herinneringen/Ontdek-het-Saarland

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer