Pasar Zomert in de Noord- en Voorkempen

De regio Noord- en Voorkempen is een groene regio in het noordwesten van de provincie Antwerpen. Dit toeristisch gebied staat hierdoor bekend als een aantrekkelijk wandelgebied. Kasteelparken, uitgestrekte bossen, heide en landbouw wisselen elkaar af. Acht Pasar-afdelingen uit de regio Noord- en Voorkempen organiseren er de reeks Pasar Zomert. Op woensdagavond tussen 30 juni en 18 augustus kan je er de mooiste en groenste plekjes ontdekken.

PRAKTISCH

  • Geleide wandelingen van ongeveer 8 km
  • 18.45 u. inschrijving en 19 u. start wandeling
  • Prijs: € 1 p.p., gratis voor leden van Pasar op vertoon lidkaart en voor kinderen -12 j.
  • Aan elke locatie is er parkeer- en horecamogelijkheid
  • Verzamel stickertjes op de spaarkaart en maak kans op een mooie prijs.

In het kader van de Corona-maatregelen ​

  • is vooraf inschrijven verplicht
  • breng je verplicht een mondmasker mee
  •  vragen we aan de niet-leden om € 1 gepast mee te brengen
  • raadpleeg vooraf op www.pasar.be/zomert of er wijzigingen of bijkomende maatregelen van toepassing zijn (als deze zouden opgelegd worden door de overheid)
  • vragen we jou om de veiligheidsvoorschriften te volgen.

30 JUNI ❘ PASAR KAPELLEN
AVONDWANDELING IN DE BOSPOLDER VAN VAN EKEREN

Bospolder, Ekerse Putten, Ekers Moeras, Muisbroek: een 55 ha groot natuurgebied met vele namen en een erg gevarieerd uitzicht.

7 JULI ❘ PASAR WUUSTWEZEL
AVONDWANDELING HET BEERSGAT

In de vallei van de Kleine Beek wandel je door agrarisch landschap. De wandeling loopt door weiden, langs het bos en voor een stukje aan de grens met
het Groot Schietveld. Op de weiden kan het drassig zijn, eventueel laarzen voorzien.

14 JULI ❘ SCHILDE-’S-GRAVENWEZEL
AVONDWANDELING IN SINT-JOB-IN-‘T-GOOR

Je wandelt in de Brechtse heide. Pas je schoeisel en kledij aan de weersomstandigheden aan. De wandeling is niet geschikt voor buggy’s en rolwagens. Ook aangelijnde honden kunnen mee.

21 JULI ❘ PASAR ESSEN
AVONDWANDELING IN DE HORENDONKSE BOSSEN

Wil je meer te weten komen over het smokkelen tijdens de eerste wereldoorlog? Een gids neemt je mee terug in de tijd en vertelt je over de verdwijning en de mysterieuze terugvondst van ‘De Strontpaal’ en het leven van ‘Klaveren Vrouwke’, de beruchte smokkelaar.

28 JULI ❘ PASAR ST.-LENAARTS
AVONDWANDELING NATUURGEBIED ST.-LENAARTS

Je wandelt langs buurtwegels en weiden en door ’t wit zand. Het natuurgebied is ontstaan uit oude kleiputten waar de streek rijk aan is. Onderweg kan je de Sint-Leonarduskerk bewonderen. Ze dateert uit 1550.

4 AUGUSTUS ❘ PASAR ZANDHOVEN
AVONDWANDELING LOVENHOEK PULDERBOS

Je maakt een wandeling langs de mooiste plekjes in natuurgebied ‘Lovenhoek’. Houten voetpaden, bruggetjes en stamstronken helpen je om de vochtige beekoevers te overbruggen. Puur natuur, heerlijk stil, zo mooi is Lovenhoek.

11 AUGUSTUS ❘ PASAR ZOERSEL ISM KAMPEERCLUB ZUIDERKEMPEN
AVONDWANDELING IN HALLE

De wandeling is een mix van de Halse Bossen, het Kasteel en de rustige dorpskern van deelgemeente Halle die uitdijt in het verlengde van bospaden en van de vervlogen pracht van een kasteeldomein, naar een steeds modernere leefkern.

18 AUGUSTUS ❘ PASAR QUE PHOTOSAR
AVONDWANDELING JULES PERSIJNPAD BROECHEM

Deze route werd in 2018 vernieuwd. Je komt onder meer lang ’t Spijker en de Fakkel, villa De Vostjens, het geboortehuis Pertendonckstraat en het graf en borstbeeld van Jules Persyn. Maar je ziet vooral veel natuurpracht. Zorg voor goed schoeisel, een deel van het pad is vrij
moeilijk begaanbaar.