Glemping: glamoureus kamperen op z'n Kempisch

2 minuten leestijd
In een veld nabij Camping Houtum in Kasterlee staan twee summer cabins. Samen vormen die de Glemping, glamoureus kamperen op z'n Kempisch.
actua
  • Kamperen

Camping Houtum in Kasterlee is een vernieuwer, op alle mogelijke kampeervlakken. Gasten beleven er een deugddoende vakantie in de caravan, tent of één van de tiny houses vlakbij de oevers van de Kleine Nete. Je kan er prachtige wandelingen, fietstochten en kanotochten maken. Met het nieuwste concept Glemping gaan ze bij Camping Houtum nog een stapje verder. “Met de Glemping willen we een vorm van glamoureus kamperen op z’n Kempisch aanbieden”, zegt initiatiefnemer Vic Van Eyck.

Vier oerelementen

Vier maanden lang staan op een stuk natuurgebied palend aan de camping twee zogenaamde summercabins. “Het gaat om twee luxueuze Iglucabins van de Estse bouwer Iglucraft. Ze kregen de namen ‘Aardig’ en ‘Luchtig’. In een veld vlakbij installeerden we de wellnesscabine ‘Waterig’ en vlakbij de Millekesbrug over de Nete hebben we de zomerbar ‘Vurig’ opgesteld. Zo zijn alle vier de oerelementen vertegenwoordigd.”

Sfeer en gezelligheid

Vic beklemtoont dat het om een proefproject gaat, maar dat de investering niet gering is. “Gelukkig vonden we in Toerisme Provincie Antwerpen een partner.” De uitbating van de zomerbar gebeurt door derden. “Jef Peeters en Jef Vercammen waren op zoek naar een geschikte locatie voor hun zomerbar. Hun visie en die van ons matchen volledig. Met deze zomerbar mikken we op sfeer en gezelligheid zonder de kampeerders uit hun slaap te houden.”

Wandelbeleefzone

Reisjournalist Jo Verluyten uit Geel tekende mee het concept uit van de Glemping. De naam verwijst naar glamping en naar De Kemping, het TV-programma van Kempenzoon Tijs Vanneste. De cabins zijn voorzien van alle comfort, eentje voor twee personen en eentje voor vier gasten. Op De Glemping is ook een wandelbeleefzone aangelegd.

Lees waarom kamperen in de Kempen in de lift zit.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer