Je camper veilig tracken

1 minuut leestijd

Er worden in België geregeld campers gestolen. Daarom heb ik een tracker gekocht, de Onntrack Pro. Maar blijkbaar is dat een Chinees toestel. Locatie delen kan enkel via een onveilig ogende website. Bestaan er veilige alternatieven zonder maandelijkse abonnementskosten?

Helpdesk
  • Kamperen met de motorhome

‘Trackers laten je toe om altijd de locatie van je camper te kennen. Duurdere campers kunnen vaak enkel omnium verzekerd worden als er een trackingsyteem geïnstalleerd is. Veel trackers brengen ook abonnementskosten met zich mee en die kunnen snel oplopen. Van de trackingsystemen zonder abonnement is Onntrack een van de bekendste in de Lage Landen. Hoewel Onntrack verkocht wordt door een Nederlands bedrijf, komt de hardware uit China. Ook bij andere verkopers van trackers als Tracemaster en Trackitt is dit het geval. De opslag van data op Chinese servers is daarbij een standaardpraktijk. Er zijn ook Europese alternatieven. Het Deense Cobblestone en het Nederlandse Loca werken zonder abonnementskosten, maar de batterij kan opgeladen noch vervangen worden. Het Franse Invoxia vereist dan weer een (vrij goedkoop) abonnement en zendt geen signalen uit als de camper sneller rijdt dan 60 kilometer per uur. Een goedkoop alternatief is een Apple Airtag, maar die is minder geschikt voor voertuigen.’

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Veiligheid
LPG-gasflessen vullen
Veiligheid
Veilige kachels
Veiligheid
LPG-fles bijvullen
Veiligheid
Go GOCA!
Veiligheid
Kogeldruk
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer