Veilige kachels

1 minuut leestijd

Wij doen uit gewoonte en voor de veiligheid altijd ’s nachts de kachel uit. Nou hoor ik van de buren dat dat helemaal niet hoeft.

Helpdesk
  • Kamperen

Standaard kachels in campers behoren tot de veiligste kachelsystemen, mits goed onderhouden natuurlijk. Ze halen frisse verbrandingslucht van buiten en geven verbrandingsgassen via een gesloten systeem ook weer buiten af. Daardoor is binnen geen gevaar voor bijvoorbeeld koolmonoxide. Zorg er voor dat ramen in de buurt van de uitlaat gesloten blijven. Technisch is het van belang dat de verbindingen van luchttoevoer en schoorsteen goed zijn bevestigd. Bij gebruik van open vuur, koken, kaarsen en brandertjes, altijd een dakluik en een raam openen voor voldoende ventilatie. Om tijdens koude nachten de condensvorming een beetje tegen te gaan is iets verwarmen een goede oplossing. Met een dakluik op een kier zal warme vochtige lucht daar ontsnappen en zich minder op bijvoorbeeld de voorruit afzetten.

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Veiligheid
Je camper veilig tracken
Veiligheid
LPG-gasflessen vullen
Veiligheid
LPG-fles bijvullen
Veiligheid
Go GOCA!
Veiligheid
Kogeldruk
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer