LPG-gasflessen vullen

1 minuut leestijd

We hebben een camper met LPG-gasflessen. Voor huishoudelijke toestellen zou het verboden zijn om LPG te tanken in België en ook in de buurlanden. Waar kunnen we deze gasflessen nog vullen?

Helpdesk
  • Kamperen

‘Als de installatie conform is, mag je wel LPG tanken in Vlaanderen. Daarvoor gelden wel enkele voorwaarden. Zo mag het LPG-recipiënt niet groter zijn dan 120 liter en mag het geen dichtheidsdefecten vertonen. Daarnaast moet de tank voorzien zijn van voetsteunen, een vulaansluiting met dubbele terugslagklep, een gasfase-afname, een vloeistofstandaanwijzer, een veiligheidsklep en een proefkraan ter controle van de maximale vulling. Het vullen moet bovendien door de pompbediende gebeuren of alleszins door iemand die op de hoogte is van de voorschriften. Je moet in elk geval een attest hebben dat je installatie gekeurd is. Dat attest vermeldt de beproevingsdatum en heeft een ijkstempel. Als die datum overschreden is, mag je de gasfles niet meer vullen tot ze opnieuw werd gekeurd.’

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Veiligheid
Je camper veilig tracken
Veiligheid
Veilige kachels
Veiligheid
LPG-fles bijvullen
Veiligheid
Go GOCA!
Veiligheid
Kogeldruk
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer