Kerst in de Ardennen

3 minuten leestijd
Bij kampeerbloggers Bryan en Ellen start hun vakantie al bij het uitrijden van hun straat. Camper klaar, boodschappen inladen en weg zijn ze! Een paar dagen vrij? Dan gaan het steevast richting de Ardennen. Nog een kerst-suggestie nodig? Hun mini-roadtrip is een ideale wintervakantie. Tekst en foto: Along the Road
reportage
  • Kamperen

Mini-roadtrip met kerst

Dinant-Houyet ligt op 1 uur rijden van Brussel en heeft heel wat te bieden. De plek is heel bereikbaar, maar vergis je niet: je komt er terecht in een heel ander landschap. Impressionante rotsen, mooie bossen en kastelen… Deze regio heeft het allemaal. De volgende stops mag je zeker niet missen.

•Wandelen is altijd een goed idee. Wil je graag een uitgestippelde wandeling? Park Furfooz biedt de ideale gezinswandeling van ± 4 km met infoborden bij 5 bezienswaardigheden. Plezier voor jong en oud, want de natuur is er prachtig! Toch liever zelf de regio ontdekken? Maak dan de wandeling naar Aiguilles de Chaleux, een indrukwekkend rotsmassief in de buurt.

De Ardennen telt talloze eeuwenoude kastelen die vaak nog goed bewaard gebleven zijn. Het Kasteel van Walzin spreekt tot je verbeelding, boven op een rots die boven de Lesse uittorent. Je kan het bewonderen tijdens een wandeling of bij een afvaart van de Lesse met een kajak in het zomerseizoen. Het Kasteel van Vêves ligt even verderop ligt en is wél open voor bezoekers. Ga je op roadtrip met kinderen? Hier kan je ook een interactieve rondleiding doen waarbij je kinderen verkleed het kasteel ontdekken. Voor de wandelliefhebbers: deze kastelen liggen allebei op wandelafstand van Aiguilles de Chaleux!

De regio heeft ook bijzonder erfgoed. Het Station Château d’Ardenne was een prestigieuze treinhalte die toeristen van het luxueuze hotel ‘Chateau Royal d’Ardenne’ moest ontvangen. Het hotel is ondertussen verdwenen, maar de bijzondere cirkelvormige halte staat er nog steeds.

Als je graag nog een mini-citytrip aan je roadtrip koppelt, kan je Dinant verkennen. Bezoek er de citadel, maak een rondvaart op de Maas of geniet van een lekker diner in één van de Dinantse restaurants.

Met de camper naar de kerstmarkt

December zonder een authentieke kerstmarkt? Alongtheroad maakt er meteen een kampeertrip van. Ellen en Bryan kozen voor Colmar, één van de gezelligste kerstdorpen in Frankrijk. Onderweg maakten ze een tussenstop net over de Duitse grens, in het Zwarte Woud.

Daar konden ze die andere wintertraditie alvast afvinken: de eerste sneeuw! Je rijdt er langs de Schwarzwaldhochstrasse, een mooie autoroute, waar je kan genieten van de prachtige uitzichten. Een goede 100 km verderop arriveer je in Colmar: van de rust in de natuur naar een gezellige drukte met authentieke huisjes, feestelijke lekkernijen en vrolijke kerstkramen.

Tip: kerstmarkten bezoeken met je huis op wielen, is de ideale manier. Want zeg nu zelf, met een paar feestglaasjes op ben jij toch ook graag snel thuis?

Samen met babydochter Florence gaan Bryan en Ellen graag op stap met Cois’ke, hun zelf ingerichte kampeerbusje. Want kamperen en een baby gaan wél goed samen! Ze delen alle avonturen via hun blog www.alongtheroad.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer