Roadtrip van de maand: het Gardameer

2 minuten leestijd
Of je nu met camper of caravan rijdt, dan wel een tent en slaapzakken in de koffer van je auto gooit, iedereen houdt van een roadtrip. Maar niet alle wegen rijden naar Rome. Integendeel, de keuze is enorm. Elke maand doen wij een optie uit de doeken. Deze maand: het Gardameer.
reportage
  • Kamperen

Charmante dorpjes aan de kust, steegjes waarin het héérlijk dwalen is, middeleeuwse kastelen en dramatische bergen die boven het meer uittorenen: het Gardameer in het noorden van Italië heeft het allemaal. Helaas... je bent niet de enige die z’n zinnen daarop zet. Het grootste meer van Italië is geen onontdekte parel, wel een plek die toeristen in drommen trekt.

En toch... vertraag voldoende en je vindt vanzelf die verlaten stenen pier vanwaar je in het water kan duiken, het wandelpad weg van de massa of de pizzeria in de zijstraat die alle toeristen links laten liggen. Dit is bij uitstek een roadtrip waarvoor je je tijd moet nemen. Dolce far niente is niet voor niets een kunstvorm in Italië. De dag op het gemak beginnen met een cappuccino, een paar baantjes trekken, een uurtje of twee kuieren over een marktje of met de fiets naar het volgende dorpje bollen - het zijn de geneugten van de regio. Neem tijd om een gelato te likken, te luisteren naar de geluiden van de nacht en de bloemen te ruiken.

Voor de afstand moet je in ieder geval niet op je gaspedaal gaan staan: het hele rondje klokt af op 156 kilometer. Onderweg tref je schattige dorpjes vol Italiaanse architectuur, appelsienbomen en bergen die uitnodigen tot een hike. Om faciliteiten voor kampeerders zit de regio niet verlegen. Met tent of caravan kan je terecht op tig campings, vaak idyllisch gelegen langs het water. Ook campers zijn er welkom. Die laatste kunnen ook parkeren op heel wat camperplaatsen, van simpele parkings tot plekken uitgerust met alle voorzieningen.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer