Voorkom ongelukken en ga veilig op reis met het E-Trailer systeem

2 minuten leestijd

Het is weer zo ver, u kunt weer lekker op kampeervakantie naar een zonnige bestemming. De reis verloopt voorspoedig totdat u op de Autoroute du Soleil merkt dat er iets niet goed is met uw banden. U kunt nog net op tijd stoppen, want als u nog een paar kilometer door was gereden had u waarschijnlijk een klapband gehad...

praktisch
  • Kamperen

Wordt gewaarschuwd als de bandenspanning te laag wordt
In het bovenstaande voorbeeld kon er nog net op tijd ingegrepen worden om een klapband te voorkomen, maar helaas is dit niet altijd zo. Inmiddels wordt in de auto constant de bandenspanning gemeten, maar is dit voor campers en caravans nog niet het geval. De bandenspanning sensoren (E-Pressure) van E-Trailer lossen dit probleem op! U vervangt uw huidige ventieldoppen voor de E-Pressure ventieldoppen en voortaan wordt de bandenspanning voor u gemeten. Wordt de bandenspanning te laag? Dan ontvangt u een waarschuwing via de bijbehorende app!

De draadloze sensoren meten ook de bandentemperatuur: handig bij afdalingen in de bergen. Dankzij de E-Pressure module kunt u de optimale bandenspanning aanhouden - daarmee voorkomt u bovendien bovenmatig brandstofverbruik.

Dakluik per ongeluk open laten staan tijdens het rijden
Een open raam of een dakluik dat nog openstaat bij het wegrijden, dit kan op de snelweg vervelende gevolgen hebben. Het dakluik zou bijvoorbeeld van uw dak af kunnen vliegen en op die manier vervelende situaties kunnen opleveren voor uw medeweggebruikers. Daarnaast levert het ook een behoorlijke kostenpost op.

Een dakluik of raam open laten staan tijdens het rijden zal u niet gebeuren met de E-Switch sensor van E-Trailer. De draadloze sensor signaleert bij vertrek direct dat er nog iets openstaat en u krijgt binnen een fractie van een seconde een melding op uw smartphone, zodat u kunt stoppen voordat er iets beschadigt. Daardoor is schade aan een open dakluik of raam verleden tijd. De E-Switch sensoren kunnen ook worden geplaatst op bagageluiken en bijvoorbeeld op de garagedeur van de camper.

Nog meer mogelijk met het E-Trailer systeem

E-Trailer geeft u via de E-Trailer app op uw smartphone informatie over de status van uw caravan of camper. Het E-Trailer systeem kan eenvoudig geïnstalleerd worden in elke camper of caravan. Het systeem heeft meerdere functionaliteiten. Zo worden, zoals eerder uitgelegd, de banden tijdens de reis gecontroleerd om u op de hoogte te houden van de bandenspanning, maar is het ook mogelijk om voor vertrek uw huidige kogeldruk van de caravan te zien, weet u altijd de inhoud van uw gasfles of watertank en meer! Nieuwsgierig naar welke modules u nog meer kunt gebruiken? Klik hier voor een overzicht van alle modules of bekijk de video!

 

Video E-Trailer producten : https://www.youtube.com/watch?v=EUVfr7nHvOQ 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer