Ontdek de mooiste hotspots in en rond Roermond

3 minuten leestijd

Roermond en omgeving, in het zuiden van Nederland, zijn een ideale bestemming voor een shortbreak. Een bezoek aan Designer Outlet Roermond mag daarbij niet ontbreken, waar je designermerken kunt shoppen met tot wel 70% korting. We laten je in drie routes kennismaken met de mooiste hotspots van de stad en omgeving.

reportage
  • Uitstappen en vakanties

Route 1 - Langs het water

De regio rond Roermond is gezegend met water. De Maas stroomt sierlijk doorheen natuurgebieden, baant zich een weg langs steden en is een bron van leven voor heel wat diersoorten.

Dag 1 - Ga na je winkelsessie in Designer Outlet Roermond naar de nabijgelegen Maasplassen, de plek bij uitstek om een bootje te huren. Wil je iets meer actie? Ga dan wakeboarden of waterskiën bij Beaver Creek Wake Park.

De dag in stijl eindigen doe je in het vijfsterrenhotel La Butte Aux Bois in Lanaken, België. Deze parel ligt in het midden van de natuur, dichtbij het water.

Dag 2 - Tijdens de zonsopgang gebeurt er iets magisch op amper vijf minuten rijden van het hotel. Daar vind je de Maasvalleiroute, waar tientallen diersoorten samen met jou wakker worden.

Wie geen genoeg kan krijgen van dit prachtig stukje natuur in Limburg, wijzen we graag naar Kayak Maasland voor een kanotocht van enkele kilometers.

We eindigen bij een warme familie die de troeven van de Maas heeft ingezet om een kwalitatief streekproduct te maken: wijn! Welkom bij Domein Aldeneyck in Maaseik.

Route 2 - Kastelen & Cultuur

Roermond en omgeving barsten van de cultuur. We nemen je mee langs eeuwenoude kastelen, impressionante tuinen, Limburgse gastronomie en meer in Nederland en Duitsland.

Dag 1 - We beginnen ten noorden van Roermond, in de waanzinnig mooie Kasteeltuinen van Arcen.

Venlo is onze volgende stop. Niet in het centrum, wél in wat de gezelligste woonkamer van de stad wordt genoemd: foodhall MOUT. Een enorm hippe plek voor lunch.

Op amper vijf minuten rijden van Designer Outlet Roermond ligt een heel uniek vijfsterrenhotel. Uniek, want je verblijft in een oude gevangenis, Het Arresthuis.

Je bevindt je nu midden in het centrum van Roermond. Ideale uitvalsbasis om even de stad in te gaan.

Eindigen doen we met een gastronomisch diner. Daarvoor wandel je terug naar je hotel, waar chef-kok Jeroen van Gansewinkel de pannen van het dak kookt in restaurant Diamanz.

Dag 2 - Start de dag met een ochtendwandeling in het centrum van Roermond. Als je honger aangewakkerd is, is het tijd voor een uitgebreide brunch in het hotel. Het Arresthuis staat eveneens bekend om zijn smakelijke brunch!

Vandaag staat er een nieuw kasteel op de planning, dit keer net over de grens in Duitsland. Welkom in Schloss Dyck, op een halfuur rijden van Roermond.

Route 3 - Het perfecte familie-uitje

Tijdens deze tweedaagse is er voor iedere leeftijd wat wils. En dat zonder in te boeten op comfort.

Dag 1 - Zodra ieder familielid zijn outfit heeft gescoord in Designer Outlet Roermond, is het tijd voor een lunch bij Bagels & Beans in het stadscentrum.

Vervolgens gaan we richting het vakantiepark Maasresidence Thorn. De gezellige accommodaties voelen meteen aan als thuis. Kids slapen er in gezellige tent-bedden!

Ofwel kook je gezellig in je het vakantiehuis, ofwel schuif je aan tafel in restaurant Humphrey’s – natuurlijk mét zicht op het water.

Dag 2 - Het witte stadje Thorn ligt op wandelafstand. De straten staan bekend om de witgeschilderde huizen, historische gebouwen en authentieke keienstraatjes.

Zet vervolgens koers naar Brunssum, een halfuurtje rijden. Start met een bezoek aan de kinderboerderij, waar de kleinsten verrast worden door alpaca’s, papegaaien, zwijntjes, wallaby’s, geiten en zelfs reptielen. Of wandel het schutterspark in en laat je kinderen uitleven in het park ‘Het Plateau’.

Op amper vijf minuutjes rijden ligt het BloteVoetenPark. Een gezellige én verbindende activiteit om je weekendje weg af te sluiten.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer