Welkom in het zonnige Zuidwesten van Duitsland

2 minuten leestijd

Zuidwest-Duitsland is verrassend wild. De ongerepte landschappen variëren van dichte wouden en uitgestrekte weiden tot klaterende beekjes in diepe kloven. In groene oases kom je makkelijk tot rust – zelfs in de steden. Adembenemende panorama’s en spannende microavonturen: dit zijn enkele onvergetelijke belevenissen voor het hele gezin.

reportage
  • Uitstappen en vakanties

Wandelparadijs Baden-Württemberg

(c) Gregor Lengler

Er gaat niets boven wandelen in Zuidwest-Duitsland: komt het door de frisse lucht of zijn het toch de magnifieke landschappen? Kies tussen de harmonie en rust van het Zwarte Woud, de intens groene weiden van de Schwäbische Alb, de rivierdalen in de Hohenlohe of het knappe contrast van water en bergen langs de oevers van het Bodenmeer.

 

 

 

 

 

In de beschermde natuurgebieden van Baden-Württemberg zie je heel goed hoe ongelofelijk divers het landschap van de deelstaat is. Uitgestrekte wouden en bescheiden bosjes, lieflijke valleien en bergweiden vol kruiden, boomgaarden en oeroude grotten, betoverende meren en kristalheldere beekjes.

Allemaal landschappen met een ziel. Door de eeuwen heen geëvolueerd natuurlijk, maar hier ging de mens steeds bedachtzaam met de natuur en haar typische karakter om. De natuurparken beschermen deze landschappen, samen met lokale producenten. Ze bewaren oude tradities, houden ze levendig voor toekomstige generaties en slaan een brug tussen landbouw, toerisme en ecologische waarden.

(c) TMBW Duepper

Trappen, stappen en proeven

Zuidwest-Duitsland produceert enkele van ‘s werelds lekkerste bieren, wijnen en vruchtenbrandewijnen. En het aspergeseizoen is hier een jaarlijks hoogtepunt! Combineer al dat lekkers met een sportieve vakantie. Ontdek eeuwenoude tradities en leer van brouwers en wijnbouwers hoe hun ambacht eruitziet. Trap door de wijngaarden op de Baden-wijnroute of het Württemberg-wijnfietstrail. Geniet van gratis proevertjes van de lokaal gedestilleerde schnaps op de Schnapps Distillery Trails in Sasbachwalden. In Ehingen proef je bekroonde bieren in vijf brouwerijen op het Bierwandelpad

Memorabele trektocht

Het Zwarte Woud is de bakermat van het recreatieve wandelen. In 1900 opende Philipp Bussemer hier een toerismekantoor. Hij verkocht kaarten en ansichtkaarten - en hielp ook bij het uitstippelen van 's werelds eerste wandelroute, de Westweg. Nu loopt deze route 300 km tussen Pforzheim en het Zwitserse Bazel via het Titiseemeer. Start in het zuiden of in het noorden; wandel de hele route of een deel ervan; volg gewoon de wegwijzers met de rode ruit. De uitdagende route, erkend als een ‘Top Trail of Germany’, loopt over de 1.493 m hoge top van de Feldberg. Met dorpen, herbergen, B&B's en spectaculaire landschappen langs de route zit je goed voor een memorabele 12- tot 14-daagse trektocht.

Meer info op www.tourism-bw.com

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer