Denemarken

Pak je tijd in Denemarken

ontdek dit land

Een kleine introductie

Met een kustlijn van 8750 kilometer ben je in Denemarken nergens verder dan 52 kilometer van de zee. Ideaal voor wie wil kamperen aan de Noord- of Oostzee. Daarnaast springen de meren, de fjorden en meer dan 1400 veelal kleine, ongerepte eilanden in het oog. Het Deense landschap golft van horizon tot horizon en elk dorpje telt een wit kerkje.

De lange stranden van Jutland, de kliffen van Møn, hoofdstad Kopenhagen, de vele (pre)historische monumenten en - niet te vergeten! - Legoland: hier blijft werkelijk niemand op z’n honger zitten. Tel daarbij 12000 kilometer aan bewegwijzerde fietspaden en eindeloos veel wandelmogelijkheden en je beseft: de Denen zijn schatrijk. Niet in minst cultureel, met onder meer een boeiend Vikingverleden, design van het hoogste niveau en een geweldige, innovatieve keuken.

Let op! Pasar stelde deze informatie met de meeste zorg samen vanuit diverse bronnen en is niet aansprakelijk voor enige onvolledigheid of onjuistheid, evenmin als voor de gevolgen daarvan. Bronnen: EU, VAB, TOURING, AUTOGIDS, ANWB, ADAC, NKC, ACSI, diverse toeristische diensten.