Brandvrij

1 minuut leestijd

‘In mijn camper heb ik een poederblusser van een kilo. Moet ik die ooit vervangen?’

 

Helpdesk
  • Kamperen met de caravan
  • Kamperen met de motorhome

Dat is niet verplicht, maar hij kan beschadigd zijn.

Verplicht of niet?

Sinds 2014 is het onderhoud van brandblussers bij wet verplicht gesteld. Dat geldt echter niet voor particulier gebruik. Het is voor de spuitgasten ook niet te doen om alle brandblussers in het land te controleren.

Wat als je hem toch wil controleren?

Dan moet je een particulier bedrijf googelen. Maar eigenlijk kan je dat ook makkelijk zelf. Controleer de brandblusser regelmatig op beschadigingen. De vergrendeling van de spuitmond moet intact zijn. De manometer moet in het groene vlakje staan. Staat de pijl op het randje van het groen, dan is een feilloze werking twijfelachtig.

Wat kan je nog doen?

Neem de poederblusser regelmatig even uit de houder en schud hem tot het poeder beweegt. Daarmee blijft het bluspoeder los in de houder en zal de aanwezige luchtdruk het poeder gemakkelijker uitdrijven. Koop bij twijfel een nieuwe brandblusser.

Van 1 of 2 kg?

Een poederblusser van twee kilo neemt niet veel meer plaats in, maar heeft echt veel meer blusvermogen. Tegenwoordig zijn ook onderhoudsvrije, makkelijk te bedienen spuitbussen met aerosol-blusmiddel te koop.

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Veiligheid
Je camper veilig tracken
Veiligheid
Je camper veilig tracken
Veiligheid
LPG-gasflessen vullen
Veiligheid
Veilige kachels
Veiligheid
LPG-fles bijvullen
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer