Klaar voor de fietsreis

Er komt best wat kijken bij bikepacking. Of je nu 5 dagen, een maand of nog langer gaat fietsen: dat beetje voorbereiding maakt je fietsvakantie meteen pakken fijner!

Samenstelling Evelien Heeren

2

Inpakken en wegwezen

Deze tassenset is beschikbaar is in verschillende maten; even uitkiezen welke de jouwe is, dan kan je meteen op fietsavontuur. Zowel de zadel- als de stuurtas combineren een holster met een waterdichte tas: zo haal je de tassen makkelijk van je fiets, terwijl de holsters blijven hangen. De frametas blijft op z’n plek met rubberen bandjes en is handig voor zwaardere spullen.

Bikepacking set – vanaf €275 – Restrap.

Pompen maar!

Ga niet op lange fietsreis zonder pomp, want je gebruikt het ding niet alleen bij een lekke band, maar je moet ook zeker om de week lucht bijpompen om de druk in je band op peil te houden... Kies voor een pomp met met een voetsteun en luchtdrukmetertje  én een slangetje, zodat je geen kracht op het ventiel moet zetten,. Deze minipomp pompt tot 11 bar en hang je makkelijk op het fietsframe.

Turbo Morph Minipomp – €49.95 – Topeak.

Nooit meer zadelpijn

Voorkom zadelpijn tijdens lange tochten met een zadeldekje. Door het drukverlagend Tempur-materiaal vormt het dekje zich naar de contouren van je lichaam, net zoals in matrassenen biedt het comfort tijdens het fietsen. Je zet het dekje vast rond je zadel met een koordje.

Fietszadeldekje in S, M of L – vanaf €39 – Tempur.
 

Fietsbellen

Bijna niemand trekt nog op pad zonder mobiele telefoon. Met deze set bevestig je je smartphone makkelijk op je stuur. Je stopt hem in een speciaal hoesje, dat je in een wip op de houder klikt en er ook even snel weer afhaalt. Handig, als je onderweg iets wilt opzoeken, een telefoontje krijgt of een foto wilt nemen. Je krijgt er ook een cover bij die je telefoon beschermt tegen regen en zand.  

Bike Bundle – €44.99 – SP Connect.

Pre-cursus voor meer vakantiepret

Bereid je extra goed voor op je fietsreis met deze – gratis - online cursus. In twaalf korte filmpjes leer je onder meer bij over de do’s en don’ts, over fysieke klachten voorkomen en krijg je tips om goed in te pakken. Welke kledij neem je best mee? Welke elektronica is handig en welk gereedschap onmisbaar? Een voorbereid mens is er twee waard!

Online cursus – gratis – vakantiefietser.nl

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!