De Achterhoek op z’n mooist!

Kamperen in de Achterhoek

Dat kamperen dé manier is om met het hele gezin vakantie te beleven, wist je al. Als je daarbij ook de mooie Achterhoek in het oosten van Nederland kunt ontdekken, is dat dubbel genieten. Wandelen en fietsen in het groen, verrassende attracties voor kinderen en gezellige plaatsjes om een terrasje te doen: hier wil je niet meer weg.

Heerlijk, zo’n kleine camping waar het rustig is en je een fijne plek hebt met wat privacy. Wil je toch wat meer actie en vertier voor de kinderen? Dan zijn er in de Achterhoek ook tal van gezellige familiecampings. Het maakt niet uit of je met je eigen tent of caravan komt of liever een chalet, safaritent of een bijzondere accommodatie huurt; de gastvrijheid is overal even goed. Bekijk het gevarieerde aanbod van meer dan 40 campings op kamperenindeachterhoek.nl.

Actief in de buitenlucht

Het fijnste aan kamperen? Het buitenleven! Iedereen knapt op van vertoeven in de natuur. Wie is er niet aan te sporen voor een stevige boswandeling of een wandelingetje na het avondeten? De kinderen slepen takken achter zich aan en stoppen hun zakken vol met schatten uit het bos. Eenmaal terug op de camping hebben ze er nog uren speelplezier aan, terwijl jij alvast de route voor de volgende dag uitstippelt. De Achterhoek heeft een handig keuzepuntensysteem met ruim 3.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden en 150 startlocaties. Neem ook je fietsen maar mee of huur er een aantal voor het gezin. Met de mooiste routes en paden lijkt de Achterhoek wel voor fietsuitstapjes gemaakt. Maak een route langs esdorpen en wijngaarden, of geniet van enkele overzetten met veerpontjes.

 

3 keer doen met de kinderen

  1. De Achterhoek, de grootste speeltuin van Nederland! Voor kinderen is er veel te beleven, van klauteren in een klimbos tot een dagje (binnen)speeltuin, van wandelen met een ezel tot een dagje meewerken op de boerderij. Neem een kijkje op kidsgeluk.nl voor inspiratie.
  2. Wil je de kinderen wat van de lokale cultuur meegeven, dan zijn er genoeg kindvriendelijke musea te verkennen. Word prins(es) in een kasteel, bekijk hoe het er vroeger aan toe ging bij het openluchtmuseum of ga naar het brandweermuseum. Bekijk het aanbod op musea-achterhoek.nl.
  3. Liever wat meer actie? Boek een mountainbike clinic met de (klein)kinderen of maak een kanotocht op één van de vele wateren in de Achterhoek. Kijk voor sportieve activiteiten in de buitenlucht op outdoor-achterhoek.nl 

Camping Card Achterhoek

Op vertoon van de Camping Card Achterhoek (CCA) ontvang je extra voordeel bij diverse locaties in de Achterhoek en kun je gebruik maken van leuke acties bij de Achterhoekse campings. Dat maakt een kampeervakantie in de Achterhoek nog aantrekkelijker. Kijk op kamperenindeachterhoek.nl voor alle acties en informatie.

Meer weten over de mooiste regio van Nederland? Surf dan naar www.achterhoek.nl