Lekker & warm voor onderweg?

Een stevige winterwandeling, zo eentje waar je rode wangen van krijgt en tintelt tot in je tenen? Lekker eten en drinken onderweg is dan een zaligheid.

Samenstelling Evelien Heeren

1

Warme wijn

Cranberry’s en sinaasappel, steranijs, kaneel, roze peper en kruidnagel zitten er al in: nog wat honing en een stevige, warme rode wijn erbij en je hebt een karafje glühwein voor je winterwandeling. Liever geen alcohol? Dan vul je bij met druiven- of appelsap. Tip: dit is meteen ook een fijn cadeautje onder de kerstboom voor wandelvrienden!

Biologische mix voor glühwein in karaf met dop – €10,95 – Dille & Kamille.

Word wildplukker

Hoe zou het zijn als je tijdens een wandeling in het bos met vertrouwen kan plukken én eten? Kastanjes, vlierbessen, dovenetel, look-zonder-look… Er is zoveel te vinden in de natuur. Je leert er meer over bij begeleide wildplukwandelingen. Leer veilig en respectvol plukken, zodat je tijdens een volgende wandeling ook af en toe iets in je mond kan en durft stoppen.

Leer wildplukken tijdens een wandeling, seizoensreeks of jaartraject – vanaf 30 euro – wildpluk.com

Op jacht

De natuur is fascinerend: trek je wandelschoenen aan, ga op pad, pluk – en snack – onderweg en kokerel ’s avonds ook met je oogst. Van een intense natuurbeleving gesproken! Zwammen, walnoten, vlierbessen, allerlei kruiden… De natuur is één groot palet aan smaken. Wilde planten op je bord, da’s lekker!

Wildoogst door Elsje Bruijnesteijn – €25.99 – Uitgegeven bij Lannoo.

Voor koukleumen

Heerlijk, je lichaam terug op temperatuur krijgen met een warm drankje. In deze thermosfles van dubbelwandig roestvrij staal blijft je drinken maar liefst 24 uur lang warm. De dop kan je gebruiken als beker. Handig! Warme thee, chocomelk, glühwein, wat drink jij?

Isolatiefles Classic Vacuum Bottle 1 liter – €59.95 – Stanley.

Happen en stappen

In de Kempen kan je vanaf de herfst op verschillende locaties happen en stappen. In onder meer Dessel, Kasterlee en Mol wandel je een route door bossen en velden van zo’n 8 tot 12 kilometer. Koude voeten krijgen kan bijna niet, want onderweg schotelen drie horecazaken je een voor-, hoofd- en nagerecht voor. Letterlijk lekker opwarmen dus!

Happen en stappen – vanaf 35 euro per persoon – kempen.be/lekker-herfstwandelen.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!