Zaterdagtocht : Lanaken - Zutendaal in het Nationaal Park Hoge Kempen

Voor de start van het wandeljaar 2023 is de keuze van Wandelclub Pasar Regio Gent gevallen op een gebied dat in de media recent nogal wat extra belangstelling heeft gekregen: het Nationaal Park Hoge Kempen, één van de ondertussen drie erkende Nationale Parken in België. De twee andere situeren zich in de Ardennen. Maar dat is voor een andere keer ...

Voor de eerste zaterdagtocht van het jaar hebben we gekozen voor het meest zuidelijke deel van de "National Park Trail", zijnde het gebied tussen Lanaken en Zutendaal. 

We beginnen de wandeling met zijn allen in het kasteeldomein Pietersheim aan de oever van de Maas. Via een middeleeuwse waterburcht (12de eeuw) en een statig jachtslot komen we uit in de vallei van de Asbeek. Dankzij vlonders en bruggetjes hou je het droog langs een kronkelend beekje. Daarna gaan we noordwaarts langs de “Steilrand van het Kempisch Plateau”. Hier daalt het Kempisch plateau 40 m tot aan de Maas. Dit is het enige deel van de ganse steilrand dat landschappelijk onaangeroerd bleef.

Je stapt er door ongerepte licht glooiende valleien met bossen, poelen en uitgestrekte heide. Laat je vooral niet afschrikken door de Duivelsberg, want iets verder passeer je langs het slotklooster van Opgrimbie, waar de zusters beslist een gebedje prevelen voor je zieleheil.

Zuidwaarts langs de vallei van de Ziepbeek en de Neerharerheide komen we ter hoogte van Bessemer op het Kempisch plateau zelf. Vanaf daar wandel je via het stiltegebied Zwarteput en enkele gedichtenstenen tot Zutendaal door groene weilanden omzoomd met bosranden. De tocht eindigt aan het bezoekerscentrum van de Lieteberg. Daar kan je  - als je wil  - nog een sportief dessertje stappen op het leuke blote voetenpad.  

TIP: klik op de onderstreepte items om meer te weten te komen over dat item (via een link).

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 1 april 2023 - 07:30
Praktische info

.
Inschrijving: uitsluitend door betaling op rekeningnummer BE88 8904 3425 0641 en ENKEL met gebruik van jouw persoonlijk referentienummer van de wandelclub. Heb je dat nummer nog niet of niet meer, vraag het dan aan via onderstaand mailadres.

Inbegrepen in de deelnameprijs: verplaatsing met autocar, assistentie door ervaren wandelaars, GPX-bestand via mail, wandelkaarten in kleur + routebeschrijving (tekst).

Iedereen die ingeschreven is, krijgt de digitale wandeldocumentatie in de week voorafgaand aan de wandeling. Dat is tezelfdertijd ook het bewijs dat je inschrijving OK is.

Bij het overschrijden van het maximum aantal deelnemers wordt er een wachtlijst aangelegd. De volgorde van inschrijven is in dat geval bepalend.

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Limburg
Lokaal of vertrekplaats
P +R-parking Oostakker
Antwerpsesteenweg 761
9041 Oostakker (Gent)

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€19.90
Deelnameprijs niet-leden
€ 22.90
Deelnameinformatie

.
Verzamelen: om 7:30 u op de P + R-parking Oostakker voor controle van de inschrijvingen + overhandiging van de wandeldocumentatie. Vertrek autocar: om 7:45 u.

Wandelafstand: naar keuze: +/- 16, 20, 24 of 28 km.

Contacteer gsm nummer  0468 282 067  bij:

  • Last minute: bij inschrijving nà 20 maart 2023.  
  • Annulatie van je boeking.
  • Foutieve betaling: als je de wandeldocumentatie (via mail) niet ontvangt in de week voorafgaand aan de wandeling.

Contactpersoon

Contactpersoon
alex maenhaut
alex.maenhaut@gmail.com
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!