MaasMagisch Wandelen in Maasmechelen

Welkom in Maasmechelen, een bestemming die de zintuigen prikkelt met haar natuurpracht. Gelegen in het oosten van Belgisch Limburg, biedt Maasmechelen een verscheidenheid aan wandelmogelijkheden, die je meenemen op een aangenaam avontuur door weelderige bossen, glooiende heidelandschappen en schilderachtige uiterwaarden. Je kunt er genieten van adembenemende vergezichten, historische bezienswaardigheden en rustgevende momenten in de natuur. Van Terhills tot de Mechelse Heide, van grensoverschrijdende avonturen tot ontspannen wandelingen langs de Maas, Maasmechelen heeft alles in zich om je tot rust te laten komen in een betoverende regio,

Nationaal Park Hoge Kempen

Dit prachtige natuurgebied van 12.000 ha heeft maar liefst negen toegangspoorten waarvan er twee gelegen zijn in MaasMechelen.

Een van de meest geliefde wandelbestemmingen in Maasmechelen is de toegangspoort Mechelse Heide. Dit uitgestrekte heidegebied is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Met glooiende landschappen, paarse heidevelden en schilderachtige vennen biedt de Mechelse Heide een prachtig decor voor wandelingen en fijne momenten in de natuur. Tijdens de maand augustus staat de heide in volle bloei en kan je deelnemen aan diverse wandelingen en activiteiten.

Een andere must-see bestemming is hoofdtoegangspoort Terhills, gelegen op de voormalige mijnsite van Eisden. Terhills is een natuurgebied dat bekend staat om zijn imposante mijnsteenbergen en grote meren. Het is de perfecte plek voor avontuurlijke wandelaars die op zoek zijn naar tochten in de natuur en langs panoramische vergezichten. Volg de paarse wandellus (9,5 km) en laat je verrassen door de diversiteit aan flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

RivierPark Maasvallei

In het oosten van MaasMechelen, langs de oevers van de rivier de Maas, strekt zich het RivierPark Maasvallei uit. Dit natuurlandschap wordt gekenmerkt door schilderachtige uitzichten, rustige waterwegen en weelderige uiterwaarden (gronden die gelegen zijn tussen een verhoogde dijk en de bedding van een beek of rivier, red.). Als wandelaar kun je hier genieten van ontspannen wandelingen langs de rivier, waarbij je pittoreske dorpjes, historische bezienswaardigheden en vogelrijke natuurgebieden passeert. Vergeet niet te stoppen bij een van de vele uitkijkpunten om te genieten van het rustgevende geluid van kabbelend water en wildlife.

Langeafstandswandelingen

Ervaar de grenzeloze schoonheid van Maasmechelen door over de grenzen heen te wandelen. Of stap aan boord van de voet- en fietsveren die België en Nederland met elkaar verbinden, terwijl je geniet van de prachtige natuur langs de oevers van de Maas. Wandel over de grens der tijd en maak een reis door de geschiedenis terwijl je het authentieke dorp Leut verkent, met zijn charmante straatjes, kasteel, en historische bezienswaardigheden.

Heb je zin in een stevige tocht van 100 km rond het Nationaal Park Hoge Kempen? Dan vind je in Maasmechelen het perfecte toegangsoord om dit avontuur aan te gaan. Je kan de lange tocht natuurlijk in één keer doen, maar weet dat je in Maasmechelen altijd welkom bent om te overnachten. Er bestaan verschillende arrangementen waardoor je de wandeling in vier etappes kan afleggen.

Dit artikel biedt slechts een glimp van de vele wandelwonderen die Maasmechelen te bieden heeft. Dus trek je wandelschoenen aan, laat je leiden door de betoverende paden van deze regio en laat je verrassen door de natuurlijke pracht die je overal omringt. Maasmechelen wacht op je, klaar om ontdekt te worden.

Vind jouw MaasMatching wandeling op www.visitmaasmechelen.be