Jij bent een spontane wandelaar

Eigenlijk ben jij geen echte liefhebber. Je wandelt niet zo graag en doet het ook wat minder dan de gemiddelde Vlaming .

Als je het doet dan heb je niet noodzakelijk veel duidelijke verwachtingen over hoe het idealiter moet.

Je kan misschien toch wat inspiratie opdoen met aantal leuke wandelingen hieronder ?

1. Kluisboswandelroute

Het grootste bos van de Vlaamse Ardennen? Dat is het Kluisbos. Die heeft zonder twijfel de grootste oppervlakte van alle lokale wouden – en dat wilt toch al wel wat zeggen. Het Kluisbos ligt pal op de taalgrens, op de top van de Kluisberg.  Met zo’n 141 meter hoogte is dit een waar pronkstuk van de Vlaamse Ardennen.

Bekijk de wandeling 

2. Laddertjewandeling

Je wandelt het dorp Rochehaut uit langs rustieke velden wanneer plots de vallei van de Semois aan je voeten door het landschap meandert. Na een steile afdaling kom je aan bij de ongerepte oevers van de rivier. Hier zie je nog het authentieke landschap. Bij de Pont de Claies, een tijdelijke houten loopbrug, ga je het water over. Via ladders klauter je weer uit de vallei.

Bekijk de wandeling 

3. Het Verdronken Land van Saeftinghe

Op de grens van Nederland en België ligt het Verdronken Land van Saeftinghe. Dit schitterende natuurgebied is met zijn 3.600 ha meteen het grootste brakwaterschorrengebied van Europa.

Bekijk de wandeling 

Wellicht vind je ook je gading in het aanbod van onze lokale afdelingen. Wij helpen je alvast op weg

Ontdek meer wandeltips op www.pasar.be/wandeltips

 

Download gratis 69 kant-en-klare wandel- en fietsroutes van Pasar

Vrijetijdsorganisatie Pasar geeft je inspiratie om nog meer te genieten van je vrije tijd. Wandelen, fietsen, samen kamperen, steden bezoeken of culturele uitstapjes doen: iedereen vindt zijn gading in het aanbod van Pasar

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt binnen enkele ogenblikken een pdf-bestand met wandel- en fietsroutes die de voorbije maanden verschenen in Pasar-Magazine.

Stuur mij de bundel!

Lees 6 nummers van Pasar voor maar 30 euro

Pasar staat de komende maanden boordevol tips voor uitstapjes maar ook wandel-, fiets- en kampeerreportages. Ook dit jaar met  massa's tips en inspiratie voor trips in de buurt.  

Profiteer nu van deze actie en krijg 6 magazines aan huis geleverd én ontvang 69 wandel- en fietsroutes in je mailbox.

  • Het meinummer is meteen een fietsspecial en het juninummer draait rond staycation.
  • Altijd massa’s dicht-bij-huis tips en inspirerende reportages.
  • Gratis extra wandel- en fietsfiches in eigen land.
  • Boeiende reportages rond wandelen, fietsen, kamperen en vakanties.

+ Een Pasar-bundel van 69 routes voor een ideale staycation. Je kan ermee op wandel- of fietstocht in elke provincie van het land. Variatie troef!