Welk wandel-, fiets- of kampeertype ben jij?

Met de Grote Wandel-, Fiets- en Kampeertest van Pasar ontdek je welk type wandelaar, fietser en kampeerder jij bent. Niet alleen leuk om te weten, maar ook praktisch: na het invullen van de test krijg je van ons namelijk tips op maat van jouw profiel. Heel wat vrijwilligers en medewerkers van Pasar waren benieuwd en deden de test.

1

Welk type fietser ben jij?

Geert Cuvelier, bestuurslid van Pasar Oostnieuwkerke, is een avontuurlijke sportieveling

‘Ik fiets wekelijks. Vaak op het gevoel, het hoeft niet allemaal tot in de puntjes voorbereid te zijn. Anderzijds weet ik wel graag of er onderweg iets te beleven valt, dus plan ik in die zin wel waar de tocht naartoe gaat. Maar ik laat me ook graag verrassen.

Intussen heb ik het in eigen streek wel wat gezien en vind ik het leuk om op weekend en op vakantie de streek te verkennen per fiets. Zo ontdekte ik met mijn vrouw tijdens het Pinksterweekend de streek rond Kompas Camping.

Ik fiets graag alleen, zonder muziek, om tot rust te komen. Daarnaast houd ik van uitstapjes met mijn vrouw waarbij we tijdens onze fietstocht ruim de tijd nemen om te genieten van de omgeving, van bezienswaardigheden en leuke restaurants of cafeetjes.’

Favoriete fietstocht?
‘Een tijd geleden werd ik geïnspireerd door een artikel in Pasar-magazine over een fietstocht rond Damme, Sluis, Knokke, Lissewege en kleine polderdorpen in de omgeving. Een geweldig fijne streek!’

Welk type wandelaar ben jij?

Mark Decrem, wandelverantwoordelijke Pasar Halle is een sociale wandeldoorzetter

‘Ik wandel 1 à 3 keer per week, in groep met Pasar Halle en daarnaast ook met vrienden en familie. Ik ben graag goed voorbereid voor een wandeltocht. Wat minder weer schrikt me niet af.

Ik wandel het vaakst in de ruime omgeving rond mijn woonplaats Halle. Voornamelijk in het Pajottenland en de Zennevallei. Richting Wallonië worden de wandelingen pittiger, vind je meer kleine wegeltjes en ga je recht door de bossen, in de streek rond Alsemberg en Tervuren bijvoorbeeld.

Andere wandelaars ontmoeten, het sociale aspect, is voor mij het allerbelangrijkst. Een babbeltje slaan onderweg en achteraf samen een pintje drinken hoort erbij. Daarnaast ben ik graag in beweging in de buitenlucht en is het voor mij ook een sportieve uitlaatklep.’

Favoriete wandeltocht?
‘Een aanrader is absoluut de boommarterwandeling, die vertrekt in Essenbeek. De wandeling gaat langs veel kleine wegen, door het Hallerbos en Lembeekbos. Het is een door Natuurpunt samengestelde wandeling, dwars door prachtige natuurgebieden.’

Welk type kampeerder ben jij?

 Wim Borghys, medewerker Pasar is een allround kampeerder

‘De rust en de natuur zijn voor mij erg belangrijk. Maar we ontdekken ook graag een stukje van de omgeving. Als ik samen met mijn gezin lang op kampeerreis ga, boeken we vooraf een camping op de eindbestemming. Op de weg heen en terug zien we onderweg wel waar we kamperen. Dat stukje avontuur vinden we fijn. We trekken er jaarlijks tot 9 keer opuit met de caravan. Ook in putteke winter: zelfs oudjaar vieren we op de camping.

Weekendjes weg spenderen we doorgaans in de Benelux, in de zomer gaan we graag naar Kroatië. We zijn er acht jaar geleden verliefd op geworden. Het is een prachtig kampeerland: goed uitgeruste campings, veel comfort met proper en ecologisch sanitair.

De vrijheid van het kamperen is heerlijk: doen wat je wil wanneer je wil. En niet te vergeten: het sociale contact dat je veel meer hebt dan bij hotelvakanties. We gaan regelmatig in groep kamperen, maar ook als we alleen vertrekken komen we altijd wel leuke mensen tegen op de camping. Het avontuur dat kamperen altijd weer meebrengt, trekt onze dochter van 16 nog steeds over de streep om mee te gaan.’

Favoriete kampeerplek?

‘In België is Camping Willem Tell in Oudsbergen een favoriet: je hebt er mooie natuurgebieden in de omgeving en die zalige Limburgse rust. Er is een mooi binnen- en buitenzwembad, topsanitair en een fantastische uitbaatster, Helga. Ze denkt mee na in functie van je verblijf en geeft je de beste tips om de omgeving te ontdekken.

In het buitenland met stip op één: camping Krk op het Kroatische eiland Krk. Je vindt er alles: bossen, bergen, rotsen, velden en een mooie vissershaven.’

De Vlaming en zijn vrije tijd

Pasar stelde de tests op in samenwerking met onderzoeksbureau iVOX op basis van een onderzoek naar vrije tijd bij 1.000 Vlamingen. De test werd uitgevoerd in februari 2020 (pre-corona), april 2020 en april 2021. Een aantal cijfers:

  • Voor 6 op de 10 Vlamingen is wandelen een favoriete bezigheid - 69% wandelt wekelijks
  • Voor 4 op de 10 Vlamingen is fietsen de favoriete bezigheid - 46% fietst wekelijks 
  • Voor bijna 50 % van de kampeerders zijn vooral vrijheid en het één zijn met de natuur de belangrijkste motivatie

Meer cijfers

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!