Bestemmingen in de kijker

Rivieren baas in de Betuwe

Heb je de Nederlandse Betuwe al ontdekt als vakantiebestemming? Voor deze prachtige streek hoef je niet ver te reizen, maar toch krijg je hier het gevoel dat je er eens helemaal tussenuit bent. Dat komt door de magnifieke natuur, de pittoreske dorpen, historische steden en natuurlijk: de rivieren die het gebied doorkruisen.

De Betuwe: charmant in elk seizoen

De streek de Betuwe is een prachtige vakantiebestemming. Ver reizen is het midden van Nederland niet, maar je krijgt wel helemaal het gevoel echt even weg te zijn. Mooie natuur, pittoreske dorpen, historische steden en als kers op de taart: de rivieren die het gebied doorkruisen. Het heet hier niet voor niets ‘rivierenland’!

48 uur in de Achterhoek

Vakanties zijn een aaneenschakeling van geluksmomenten. Er is geen betere plek om dat te ervaren dan de Achterhoek, in het oosten van Nederland, op nog geen twee uur rijden van de Belgische grens. 

Een heerlijke herfst op de Veluwe

Tijdens de herfst is het heerlijk genieten op de Veluwe in het Nederlandse Gelderland. Fiets tussen gekleurde bladeren, ga wildspotten en proef de lekkerste wildgerechten in de bruisende steden en pittoreske dorpjes. Je beleeft de herfst het best bij onze noorderburen op de Veluwe! Wij zetten de leukste tips op een rij.

De best bewaarde geheimen van Duitsland

Ontdek #DuitslandDichtbij! Want ons buurland zit vol verrassingen. Na een vakantie in één van deze regio’s heb je het gevoel dat je er écht eens helemaal uit bent geweest.

Sprookjesachtige stadjes, koele bergmeren, wandeltochten door idyllische berglandschappen of gewoon heerlijk kuren in een van de vele thermale baden: kies wat jou op het lijf geschreven is. Heel actief of net heel ontspannen, veel cultuur of net 100% natuur, ontdek Duitsland dichtbij en laat je even meevoeren naar een andere wereld.

Eifelsteig

De 313 km lange Eifelsteig verbindt de historische steden Aken en Trier. Daartussen liggen 313 afwisselende wandelkilometers. Hier vind je veel ongerepte natuur, eenzame riviervalleien, een hoogveen, uitgestrekte wouden, prachtige vergezichten, grillige rotsformaties en vulkaanlandschappen.

Waarom een wandeling op de Eifelsteig een goed idee is? Hier volgen 5 redenen.