Pak je tijd in coronatijd

Dit najaar zou post-corona worden. Na anderhalf jaar leven met de rem op lonkte normaliteit, vrije tijd in alle vrijheid invullen, het hernemen van het verenigingsleven…

De vierde coronagolf riep bruusk een halt toe aan een verhoopte heropstart en dat is psychologisch zwaar. We werden overspoeld door nieuwe maatregelen waarvan de interpretatie en uitvoering voor hoofdbrekers en logistieke uitdagingen zorgde. Organiseren werd annuleren, onzekerheden staken weer de kop op.

Meer dan ooit staat onze vrije tijd onder druk. Wat blijft er nog over aan échte vrije tijd, terwijl we alle balletjes in de lucht proberen te houden? Voor velen was de grens tussen werk en privé nooit zo dun, denk maar aan telewerk met kinderen in quarantaine… En hoe vullen we onze beperkte overgebleven tijd betekenisvol in als activiteiten wegvallen en sociale contacten in de weegschaal liggen?

Als vrijetijdsorganisatie die inzet op betekenisvolle vrije tijd laat dit Pasar niet onbewogen. Zowel onze vele vrijwilligers als deelnemers blijven op hun honger, nog een winter extra.

Zo lang leven binnen grenzen raakt aan onze identiteit. We missen het samen erop uit trekken en nieuwe ervaringen opdoen in onze vrije tijd.

Al sinds maart 2020 blijven Pasarmedewerkers en -vrijwilligers creatief aan de slag om aanbod te garanderen en ontmoeting waar mogelijk te stimuleren, digitaal en fysiek.

Ook nu maakt Pasar er een zaak van om te blijven focussen op wat kan en mag. En bovendien, na te denken hoe we in de toekomst nog beter kunnen inspelen op de noden. We zijn overtuigd van de verbindende kracht van het

het verenigingsleven om ons door deze moeilijke periode te slaan.

Daarom deze warme oproep: Blijf je tijd pakken. Meer nog, blijf je tijd pakken samen met anderen.

Actief zijn in openlucht is een welgekomen uitlaatklep in deze uitdagende tijden.

We blijven dan ook aangepaste activiteiten in openlucht organiseren binnen de geldende coronamaatregelen.

Daarnaast zorgen tal van lokale afdelingen voor routes die je op eigen houtje kan verkennen, met enkele vrienden, je gezin…

Met dit kaartje nodig je iemand uit om naar buiten te trekken en samen die tijd te pakken. Een wandeling (of fietstocht) is de ideale gelegenheid om elkaar te ontmoeten en even bij te praten, om te deconnecteren en de batterijen terug op te laden.