Onze Pasar-afdelingen staan klaar om met jou op pad te gaan

Weet je nog in maart? Plots draaide de wereld anders, volgden kinderen les van thuisuit, werd thuiswerk verplicht, konden we onze geliefden niet meer in de armen nemen, werden sociale activiteiten verboden. Door de maanden heen paste de overheid de maatregelen hier en daar aan. We zweefden tussen verbijstering en hoop. 

Al snel zagen we tal van initiatieven uit de grond schieten bij Pasar-afdelingen. Hierbij stond de bubbel, het gezin, een kleine vriendengroep of het individu centraal. Zo werden een 10-tal zoektochten georganiseerd, hebben enkele GPS-afdelingen een heuse schattenjacht gelanceerd, zorgde een Actief-afdeling voor een virtueel Kubb-tornooi, deelde men een zelf gecreëerde wandeling of fietstocht met zijn achterban of ruim publiek, haalde men de pers met een column of actie, toonde men foto’s uit de oude doos op de Facebook-pagina, stuurde men een bemoedigende nieuwsbrief rond, startte men met een nieuw project zoals Wandelhieren of bijzonderezomer, …

Eind juni kregen we weer hoop en konden de afdelingsactiviteiten en Pasar Zomert met tal van wandelingen en fietstochten van start gaan, weliswaar met een limiet van 50 deelnemers per activiteit. In de maand augustus stegen de coronacijfers en werd de groepswerking even on hold gezet.

Maar nu kunnen we er dus weer volop tegenaan. Volop, uiteraard mits het respecteren van de coronamaatregelen en het garanderen van ieders veiligheid. Sommige afdelingen hebben nog even de tijd nodig voor ze weer van start kunnen gaan. Doch, wij zien vooral de ijver binnen onze afdelingen die opnieuw plannen maken, waardoor je reeds bij tal van activiteiten opnieuw kan aansluiten.

Denk maar aan de fithoudertjes, verscheidene wandelingen en fietstochten, een uitstapje, maar ook hier en daar een weekend of reisje, te vinden op www.pasar.be/activiteiten Onze afdelingen hebben oog voor het welzijn en de gezondheid van hun deelnemers en de Pasar-leden. Zij maken ontmoeting waar en werpen een dam tegen vereenzaming. Deze zorg voor elkaar was een constante doorheen de voorbije maanden. Pasar bindt en verbindt, tal van afdelingen staan klaar om jou veilig te ontvangen!

Heidi De Smedt

Directeur Socio-Cultureel Werk